سال 19، شماره 75 - ( 6-1399 )                   سال 19 شماره 75 صفحات 238-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 0


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdizadeh A, Shahidi S A, Shariatifar N, Shiran M R, Ghorbani Hassan Saraei A. Preparation and evaluation of chitosan-zein film containing free and encapsulated ethanol extract of kak kosh biabani Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.. J. Med. Plants 2020; 19 (75) :223-238
URL: http://jmp.ir/article-1-2787-fa.html
مهدیزاده عباس، شهیدی احمد، شریعتی فر نبی، شیران محمد رضا، قربانی حسن سرایی آزاده. تهیه و ارزیابی ویژگی‌های فیلم آنتی‌اکسیدانی کیتوزان- زئین حاوی عصاره‌ی هیدروالکلی آزاد و درون پوشانی شده گیاه کک‎کش بیابانی (Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.). فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (75) :223-238

URL: http://jmp.ir/article-1-2787-fa.html


1- گروه کشاورزی و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحدآیت الله آملی، آمل، ایران
2- گروه کشاورزی و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی ،واحدآیت الله آملی، آمل، ایران ، sashahidy@yahoo.com
3- گروه بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران
4- گروه فارماکولوژی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ایران
چکیده:   (3249 مشاهده)
مقدمه: امروزه تمایل به استفاده از بیوپلیمرهای زیست تخریب پذیر به عنوان یکی از فنآوری‌های مناسب برای جلوگیری از اکسیداسیون مواد غذایی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف: مطالعه حاضر به منظور تهیه، فیلم جدید زیست تخریب پذیر حاوی عصاره هیدروالکلی (اتانول) آزاد و ریزپوشانی شده کککش بیابانی (Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss.) دارای خاصیت آنتی اکسیدانی در شرایط آزمایشگاهی می‌باشد. روش بررسی: در این بررسی اثرات فیلم‌های مختلف تهیه شده بر روی ویژگی‌های مکانیکی، آنتی‌اکسیدانی، راندمان درون‌پوشانی، نفوذپذیری در برابر بخار آب، ریز ساختار و خصوصیات رنگ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: میانگین اندازه ذرات 166-153 نانومتر و کارایی درون‌پوشانی درصد 07/73-88/49 به دست آمد. نانولیپوزوم با کمترین اندازه و بیش ترین کارایی درون پوشانی با نمونه‌های فیلم ادغام شدند. نتایج به دست آمده از طیف فعل و انفعالات جدید بین کیتوزان و نانولیپوزوم را نشان داد. با وجود افزایش زردی و کاهش در شاخص‌های سفیدی، ترکیب نانولیپوزوم‌ها سختی مکانیکی وخواص آنتی‌اکسیدانی را بهبود بخشیده و منجر به کاهش نفوذپذیری بخار آب می‌شود. نتیجه‌گیری: ویژگی‌های فیلم‌های کیتوزانزئین متأثر از میزان عصاره به کار رفته است که به طور کل سبب بهبود ویژگی‌های فیلم‌ها و خواص آنتی‌اکسیدانی آنها شد. با توجه به این ویژگی‌ها از این فیلم می‌توان در نگهداری مواد غذایی استفاده نمود.
متن کامل [PDF 1048 kb]   (2014 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1398/10/23 | پذیرش: 1399/5/12 | انتشار: 1399/6/16

فهرست منابع
1. Ouattara B, Giroux M, Yefsah R, Smoragiewicz W, Saucier L, Borsa J and Lacroix M. Microbiological and biochemical characteristics of ground beef as affected by gamma irradiation, food additives and edible coating film. Radiat. Phys. Chem. 2002; 63 (3-6): 299-304. [DOI:10.1016/S0969-806X(01)00516-3]
2. Chitsazi MR, Korbekandi H, Asghari G, Bahri Najafi R, Badii A and Iravani S. Synthesis of silver nanoparticles using methanol and dichloromethane extracts of Pulicaria gnaphalodes (Vent.) Boiss. aerial parts. Artif. Cells Nanomed. Biotechnol. 2016; 44 (1): 328-333. [DOI:10.3109/21691401.2014.949726]
3. Kamkar A, Ardekani MRS, Shariatifar N, Misagi A, Nejad ASM and Jamshidi AH. Antioxidative effect of Iranian Pulicaria gnaphalodes L. extracts in soybean oil. S. Afr. J. Bot. 2013; 85: 39-43. [DOI:10.1016/j.sajb.2012.12.001]
4. Sawale PD, Patil GR, Hussain SA, Singh AK and Singh RRB. Release characteristics of polyphenols from microencapsulated Terminalia arjuna extract: Effects of simulated gastric fluid. Int. J. Food Prop. 2017; 20(12): 3170-3178. [DOI:10.1080/10942912.2017.1280677]
5. Pinelli P, Ieri F, Vignolini P, Bacci L, Baronti S and Romani A. Extraction and HPLC analysis of phenolic compounds in leaves, stalks, and textile fibers of Urtica dioica L. J. Agric. Food Chem. 2008; 56 (19): 9127-9132. [DOI:10.1021/jf801552d]
6. Nerín C. Antioxidant active food packaging and antioxidant edible films. Oxidation in foods and beverages and antioxidant applications. Volume 2: Management in different industry sectors 2010, 496-515. [DOI:10.1533/9780857090331.3.496]
7. Véronique C. Bioactive packaging technologies for extended shelf life of meat-based products. Meat Sci. 2008; 78 (1-2): 90-103. [DOI:10.1016/j.meatsci.2007.07.035]
8. Donsì F, Annunziata M, Sessa M and Ferrari G. Nanoencapsulation of essential oils to enhance their antimicrobial activity in foods. LWT-Food Sci. Technol. 2011; 44(9): 1908-1914. [DOI:10.1016/j.lwt.2011.03.003]
9. Siró I, Fenyvesi É, Szente L, De Meulenaer B, Devlieghere F, Orgoványi J, Sényi J and Barta J. Release of alpha-tocopherol from antioxidative low-density polyethylene film into fatty food simulant: Influence of complexation in beta-cyclodextrin. Food Addit. Contam. B 2006; 23(8): 845-853. [DOI:10.1080/02652030600699064]
10. Fathi M, Mozafari MR and Mohebbi M. Nanoencapsulation of food ingredients using lipid based delivery systems. Trends Food Sci. Tech. 2012; 23(1): 13-27. [DOI:10.1016/j.tifs.2011.08.003]
11. Rasaee S, Ghanbarzadeh S, Mohammadi M and Hamishehkar H. Nano phytosomes of quercetin: A promising formulation for fortification of food products with antioxidants. Pharm. Sci. 2014; 20(3): 96-101.
12. Nirmala R, Park H-M, Navamathavan R, Kang H-S, El-Newehy MH and Kim HY. Lecithin blended polyamide-6 high aspect ratio nanofiber scaffolds via electrospinning for human osteoblast cell culture. Mat. Sci. Eng. C-Mater. 2011; 31(2): 486-493. [DOI:10.1016/j.msec.2010.11.013]
13. Zhang L, Liu Z, Wang X, Dong S, Sun Y and Zhao Z. The properties of chitosan/zein blend film and effect of film on quality of mushroom (Agaricus bisporus). Postharvest Biol. Tech. 2019; 155: 47-56. [DOI:10.1016/j.postharvbio.2019.05.013]
14. Vrabič Brodnjak U and Tihole K. Chitosan Solution Containing Zein and Essential Oil as Bio Based Coating on Packaging Paper. Coatings 2020; 10(5): 497. [DOI:10.3390/coatings10050497]
15. Chen G, Ali F, Dong S, Yin Z, Li S and Chen Y. Preparation, characterization and functional evaluation of chitosan-based films with zein coatings produced by cold plasma. Carbohydr. Polym. 2018; 202: 39-46. [DOI:10.1016/j.carbpol.2018.08.122]
16. Martín-Belloso O, Rojas-Graü MA and Soliva-Fortuny R. Delivery of flavor and active ingredients using edible films and coatings. In: Edible films and coatings for food applications. Vol: Springer; 2009, 295-313. [DOI:10.1007/978-0-387-92824-1_10]
17. Kumaran, M. K. Interlaboratory comparison of the ASTM standard test methods for water vapor transmission of materials (E 96-95). J. Test. Eval. 1998; 26(2): 83-88. [DOI:10.1520/JTE11977J]
18. Moradi M, Tajik H, Rohani SMR, Oromiehie AR, Malekinejad H, Aliakbarlu J and Hadian M. Characterization of antioxidant chitosan film incorporated with Zataria multiflora Boiss essential oil and grape seed extract. LWT-Food Sci. Technol. 2012; 46(2): 477-484. [DOI:10.1016/j.lwt.2011.11.020]
19. La Mantia F and Morreale M. Green composites: A brief review. Composites Part A: Applied Science and Manufacturing. 2011; 42(6): 579-588. [DOI:10.1016/j.compositesa.2011.01.017]
20. Aider M. Chitosan application for active bio-based films production and potential in the food industry. LWT-Food Sci. Technol. 2010; 43 (6): 837-842. [DOI:10.1016/j.lwt.2010.01.021]
21. Bourtoom T. Edible films and coatings: characteristics and properties. Int. Food Res. J. 2008; 15(3): 237-248.
22. 22. Yadav R and Agarwala M. Phytochemical analysis of some medicinal plants. J. Phytol. 2011.
23. Xia S and Xu S. Ferrous sulfate liposomes: preparation, stability and application in fluid milk. Food Res. Int. 2005; 38(3): 289-296. [DOI:10.1016/j.foodres.2004.04.010]
24. Escamilla-García M, Calderon-Dominguez G, Chanona-Perez JJ, Farrera-Rebollo RR, Andraca-Adame JA, Arzate-Vazquez I, Mendez-Mendez JV and Moreno-Ruiz L. Physical and structural characterisation of zein and chitosan edible films using nanotechnology tools. Int. J. Biol. Macromol. 2013; 61: 196-203. [DOI:10.1016/j.ijbiomac.2013.06.051]
25. Cheng S-Y, Wang B-J and Weng Y-M. Antioxidant and antimicrobial edible zein/chitosan composite films fabricated by incorporation of phenolic compounds and dicarboxylic acids. LWT-Food Sci. Technol. 2015; 63 (1): 115-121. [DOI:10.1016/j.lwt.2015.03.030]
26. Pabast M, Shariatifar N, Beikzadeh S and Jahed G. Effects of chitosan coatings incorporating with free or nano-encapsulated Satureja plant essential oil on quality characteristics of lamb meat. Food Control 2018; 91: 185-192. [DOI:10.1016/j.foodcont.2018.03.047]
27. Gibis M, Vogt E and Weiss J. Encapsulation of polyphenolic grape seed extract in polymer-coated liposomes. Food Funct. 2012; 3 (3): 246-254. [DOI:10.1039/C1FO10181A]
28. Haghju S, Beigzadeh S, Almasi H and Hamishehkar H. Chitosan films incorporated with nettle (Urtica dioica L.) extract-loaded nanoliposomes: I. Physicochemical characterisation and antimicrobial properties. J. Microencapsul. 2016; 33(5): 438-448. [DOI:10.1080/02652048.2016.1208294]
29. Alexander M, Lopez AA, Fang Y and Corredig M. Incorporation of phytosterols in soy phospholipids nanoliposomes: Encapsulation efficiency and stability. LWT. 2012; 47(2): 427-436. [DOI:10.1016/j.lwt.2012.01.041]
30. da Silva Malheiros P, Sant'Anna V, de Souza Barbosa M, Brandelli A and de Melo Franco BDG. Effect of liposome-encapsulated nisin and bacteriocin-like substance P34 on Listeria monocytogenes growth in Minas frescal cheese. Int. J. Food Microbiol. 2012; 156(3): 272-277. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2012.04.004]
31. Almasi H, Zandi M, Beigzadeh S, Haghju S and Mehrnow N. Chitosan films incorporated with nettle (Urtica dioica L.) extract-loaded nanoliposomes: II. Antioxidant activity and release properties. J. Microencapsul. 2016; 33 (5): 449-459. [DOI:10.1080/02652048.2016.1208295]
32. Wu H, Lei Y, Zhu R, Zhao M, Lu J, Xiao D, Jiao C, Zhang Z, Shen G and Li S. Preparation and characterization of bioactive edible packaging films based on pomelo peel flours incorporating tea polyphenol. Food Hydrocoll. 2019; 90: 41-49. [DOI:10.1016/j.foodhyd.2018.12.016]
33. Astm, E. Standard test methods for water vapor transmission of materials. ASTM International: West, Conshohocken, PA (96).
34. Gómez-Estaca J, López de Lacey A, Gómez-Guillén M, López-Caballero M and Montero P. Antimicrobial activity of composite edible films based on fish gelatin and chitosan incorporated with clove essential oil. J. Aquat. Food Prod. Technol. 2009; 18(1-2): 46-52. [DOI:10.1080/10498850802581252]
35. Jiménez A, Fabra MJ, Talens P and Chiralt A. Edible and biodegradable starch films: a review. Food Bioprocess Tech. 2012; 5(6): 2058-2076. [DOI:10.1007/s11947-012-0835-4]
36. Mohammadi M, Ghanbarzadeh B and Hamishehkar H. Formulation of nanoliposomal vitamin D3 for potential application in beverage fortification. Adv. Pharm. Bull. 2014; 4 (Suppl 2): 569.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb